„Nu pot face performanţă cu un Trabant”. „Întâi trebuie să ştii să conduci Trabantul, până nu conduci Trabantul bine nu are rost să vorbeşti de Formula 1”

0
413

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, l-a ironizat pe premierul Mihai Tudose, după ce acesta a cerut ieri, în şedinţa CExN a PSD, o restructurare a Guvernului, afirmând: „Nu pot face performanţă cu un Trabant”. „Întâi trebuie să ştii să conduci Trabantul, până nu conduci Trabantul bine nu are rost să vorbeşti de Formula 1”, a comentat Tăriceanu, citat de hotnews, declaraţia lui Tudose, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute marţi.

De asemenea, comentând dorinţa premierului ca Guvernul să fie restructurat, Tăriceanu a ţinut să reamintească faptul că actuala formulă guvernamentală a fost subiectul unui protocol convenit şi aprobat de PSD şi ALDE în decembrie 2016.

„Produsul acestei înţelegeri e actuala formulă de guvernare. E de presupus că dacă se doreşte aşa ceva, ceea ce eu nu sunt 100% convins, poate să vină într-o şedinţă de coaliţiei şi să discutăm la nivel informal despre dorinţa, intenţia şi soluţiile eventuale”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu a mai precizat că a avut o întâlnire cu Liviu Dragnea, care l-a informat despre discuţiile din Comitetul Executiv Naţional al PSD, şi a lansat un apel la social-democraţi să se concentreze „pe agenda cetăţeanului.”

„Astăzi (marţi – n.r.), am avut o întrevedere cu preşedintele PSD, care m-a informat cu conţinutul discuţiilor din CExN (n.r. – al PSD). (…) Fac un apel colegial la cei din PSD, în calitate de parteneri de coaliţie, care sunt frământaţi de evoluţiile politice şi de viitor, să se concentreze cu precădere pe agenda publică, pe agenda cetăţeanului”, a spus Tăriceanu, potrivit Agerpres, la Palatul Parlamentului.

Liderul a mai adăugat că nu are informaţii de la premierul Mihai Tudose cum că ar vrea să facă o restructurare a Guvernului, iar dacă acesta vrea să o realizeze ar trebui să vină într-o şedinţă de coaliţie pentru discuţii „despre această dorinţă şi despre soluţii”.

Reamintim că şi Dragnea, contestat de către unii dintre marii „baroni” ai PSD şi, potrivit presei, pus la zid ieri în şedinţa CExN, a opinat luni că cetăţenii aşteaptă de la PSD nu discuţii interne despre statut, congres etc., ci să vadă dacă din 2018 partidul va continua să adopte „măsurile guvernamentale şi legile care le fac viaţa mai bună şi le aduc bunăstare.”. (Paul D.).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here