Liviu Dragnea, îşi atrage din nou valuri de ironii din partea românilor, după ce i-a mulţumit public, pe Facebook, demisionarei Doina Pană pentru diminuare defrişărilor ilegale şi Radarul Pădurilor

0
680

Liderul PSD, Liviu Dragnea, îşi atrage din nou valuri de ironii din partea românilor, după ce i-a mulţumit public, pe Facebook, demisionarei Doina Pană pentru diminuare defrişărilor ilegale şi Radarul Pădurilor. Pană şi-a înaintat astăzi demisia de la conducerea Ministerului Apelor şi Pădurilor.

„Îi mulţumesc doamnei ministru Doina Pană pentru activitatea deosebită depusă în Guvernul României! #RadarulPădurilor, Codul #silvic, diminuarea defrişărilor ilegale, toate acestea şi multe altele nu ar fi fost posibile fără implicarea doamnei ministru!
Propunerea pentru noul ministru va fi stabilită în cadrul Comitetului Executiv Naţional, care va fi convocat zilele următoare”, a scris Dragnea pe Facebook.

Reacţiile nu s-au lăsat aşteptate:

„Dacă până acum mai avea cineva îndoieli. ..chiar eşti tâmpit. În lumea aia paralelă în care trăieşti, poate o fi existat ceva legat de acest ministru, dar în lumea asta pe care o tâlhăreşti zi de zi…NU A FĂCUT NIMIC”, scrie Marian.

„Radarul pădurilor a fost implementat de guvernul Cioloş, nu de voi. De ce nu plecaţi de la guvernare? De când aţi venit la putere aţi slăbit leul, aţi crescut preţurile şi atât. Nimic bun. Aţi crescut salariile şi pensiile din ce bani? Vă rugăm frumos, plecaţi, fără să mai reveniţi vreodată.” – Robert

„Da lui Bodog cînd îi ceri demisia ce se întâmplă cu sistemul medical cad oameni ca şi pădurile de aceea e sloganu’, să crezi în România”, întreabă Petre.

„Domnule Dragnea, faceţi ceva că vă pleacă valorile din guvern. Unde mai găsiţi aşa nulităţi?”, i se adresează Cornel lui Dragnea.

„ALOOOOO SE DEFRISEAZA IN MASA, IN ROMANIA…POATE PRIN BRAZILIA O FI ALTFEL, DAR DIN PADURILE ROMANIEI SE PLEACA ZILNIC CU ZECI DE CAMIOANE DE LEMN MASIV! Proşti stiu că ne credeţi, dar orbi nu suntem!”, scrie Rază de Soare.

„Pleacă bre şi matale din politică, du-te unde s-a dus şi Mazăre”, îi transmite, simplu, Gik lui Dragnea.

Reamitnim că în timpul mandatului său, Doina Pană a fost acuzată de activiştii de mediu şi de Platforma România 100 că inventează motive false pentru a nu continua procesul de îmbunătăţire şi transparentizare a sistemului de management al pădurilor României.

Astfel, Platforma România 100 a atras atenţia că Guvernul PSD-ALDE plănuieşte închiderea portalului „Inspectorul Pădurilor” şi, pe cale de consecinţă, limitarea accesului public la sistemele de monitorizare şi control în timp real a tăierilor şi transportului de materiale lemnoase.

La rândul lor, cetăţenii au semnat în august a.c., cu zecile de mii o petiţie prin care au cerut ca accesul la site-ul Inspectorul Pădurii, aplicaţie prin care infracţiunile forestiere au fost reduse cu aproape 47%, să nu le fie blocat. Strângerea de semnături a avut loc în contextul în care, în ultimele luni, de pe site-ul Inspectorul Pădurii a dispărut posibilitatea de a verifica coordonatele GPS ale camioanelor. Apoi, perioada de timp în care se putea verifica un transport de lemn a fost redusă la 3 zile şi exista riscul ca site-ul să nu va mai fi întreţinut deloc, pe motiv că n-ar exista contract de mentenanţă. Aşadar, imaginile satelitare nu vor mai fi încărcate, iar site-ul devine inutil. Scuza oficială: neînţelegerile ministerului cu firma dezvoltatoare. (Paul D.).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here