De Sărbători, Gabriel Liiceanu – ideologul hârtiei igienice – şi-a extins competenţele intelectuale, devenind, recent, şi ideolog al Flegmei

0
438

De Sărbători, Gabriel Liiceanu – ideologul hârtiei igienice – şi-a extins competenţele intelectuale, devenind, recent, şi ideolog al Flegmei, a scris miercuri, într-un articol publicat pe blogul personal, fostul premier Adrian Năstase.

„Supărat pe TVR şi pe jurnalistul Ionuţ Cristache – în emisiunea căruia fusese criticat – s-a răzbunat, scriind un articol intitulat „Scuipaţi aici”. Era supărat şi pentru că Ionuţ Cristache, într-o emisiune la care fusesem invitat, mi s-a adresat cu formula „domnule premier”. Bănuiesc că, în talibanismul lui, Liiceanu ar fi capabil să-l considere şi pe Corneliu Coposu un infractor, în condiţiile în care acesta făcuse puşcărie. Departe de mine ideea de a face comparaţii dar te-ai aştepta ca „intelectualul lui Băsescu” să fi înţeles, între timp, că unele dosare dispuse de mentorul său au avut obiective politice. Incapacitatea de a încerca să fie obiectiv, ANALIZAND conţinutul unei dezbateri, îl transformă, din păcate, într-un filosof al sordidului, la cealaltă extremă a lui Vadim. Poate că aceasta a fost şi raţiunea pentru care reprezentanţii ONG-urilor care au mers astăzi la guvern au refuzat să primească alături de ei un profitor al tranziţiei”, a precizat Năstase.

Pentru că Liiceanu „a redeschis acest subiect”, fostul şef PSD i-a făcut „un mic cadou, de sărbători, şi public, încă o dată (fără să primesc drepturi de autor), un comentariu pe care i l-am dedicat în urmă cu câteva săptămâni”:

„N-a #rezistat Liiceanu. Era necesar ca toată lumea să înţeleagă că el este mentorul lui Mălin Bot şi ideologul hârtiei igienice. În declaraţia lui pentru Bot spune despre nişte cărţi pe care nu le-a citit că sunt „abjecţii”. Cel care îl pupă în fund pe creatorul statului mafiot, declarându-se mândru că face parte dintre „intelectualii lui Băsescu”, cel care a „pedepsit” comunismul, mulgându-i timp de 30 de ani cea mai bună editură, tipărindu-şi şi retipărindu-şi acolo broşurile sale gângav-filozofice, a devenit în ultimii ani ideologul urii şi intoleranţei. O ideologie de tip legionar. Ar trebui trimise oare anumite cărţi, cele ce nu obţin ştampila cenzurii sale „morale”, în Pădurea de la Snagov?” (Corina U.).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here