Un deputat PNL a decis să depună o iniţiativă legislativă prin care să condiţioneze intrarea în Legislativ de avizul psihologului

0
370

Cei care aspiră la funcţia de senator sau deputat în Parlamentul României vor trebui să vină şi cu aviz de la psiholog, potrivit unui nou proiect de lege depus de liberalul Pavel Popescu.

„În Parlamentul României se foloseşte un limbaj injurios şi se procedează mai rău ca într-un spital de psihiatrie uneori. Avem nevoie de astfel de avize psihologice”, a declarat deputatul PNL Pavel Popescu, citat de Digi24.

Potrivit deputatului, un astfel de document ar funcţiona ca o sită şi ar asigura cetăţenii că ofensele stau departe de dezbaterile din Parlament.

Tânărul liberal, aflat la primul său mandat, a decis să depună iniţiativa legislativă după numeroasele scandaluri care au avut loc în ultima vreme în Parlament, pe fundalul adoptării controversatelor modificări din domeniul Justiţiei.

Proiectul care condiţionează candidatura de avizul psihologic abia a fost depus la Senat. Ca să devină lege, trebuie să treacă mai întâi de cele două camere ale Parlamentului şi să fie promulgat apoi de preşedinte. (Neagu Monica).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here