Tăriceanu îl acuză pe preşedintele Iohannis că patronează un sistem represiv şi că este comunist.

0
373

Preşedintele Klaus Iohannis doreşte perpetuarea unui „sistem represiv” pentru a-şi conserva poziţia şi în viitor, a acuzat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, într-un interviu acordat publicaţiei Gândul şi agenţiei Mediafax, difuzat sâmbătă.

„După 2014 am observat că a existat un moment – şi cred că acesta s-a consumat cu începere de anul trecut şi anul acesta – în care serviciile s-au retras, cel puţin acestea au fost luările de poziţii publice, din câmpul tactic, dar au rămas ceilalţi doi actori: preşedintele şi procuratura, care doresc să perpetueze acest sistem bazat pe funcţia represivă a statului, caracteristică perioadei comuniste. Iohannis este comunist în fibra lui cea mai puternică. El nu înţelege că esenţa statului democratic este bazată pe respectul pentru drepturile şi libertăţile fundamentale. Nu mai vorbesc despre desconsiderarea prezumţiei de nevinovăţie şi de celelalte lucruri. Adică în momentul în care o ţară întreagă vede că justiţia funcţionează defectuos, că sunt grave abuzuri, tu, ca preşedinte, să patronezi lucrul ăsta, înseamnă că ai un interes direct şi interesul lui este acela de a-şi perpetua poziţia eventual şi în viitor, bazându-se pe aceleaşi instrumente care l-au ajutat să ajungă la putere”, a susţinut Tăriceanu.

Întrebat dacă rezultatul alegerilor prezidenţiale din 2014, respectiv câştigarea acestora de către Iohannis nu ar fi fost posibilă fără acest ajutor, şeful Senatului a răspuns: „sunt convins”.

Întrebat la cine se referă exact, la SRI, la DNA, liderul ALDE a precizat că „sunt multe zone de putere ocultă, pe unele le-am văzut mai mult sau mai puţin ieşind la suprafaţă, eliminarea adversarilor politici, că şi aceasta face parte tot din acelaşi joc”. (Corina U.).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here