Prim-ministrul Mihai Tudose a răspuns invitaţiei la dialog lansate de zeci de grupuri civice active în protestele de stradă

0
388

Prim-ministrul Mihai Tudose a răspuns, sâmbătă seară, prin intermediul unui comentariu pe pagina de Facebook a comunităţii „Corupţia ucide”, invitaţiei la dialog lansate de zeci de grupuri civice active în protestele de stradă care au urmat emiterii OUG 13 şi, ulterior, propunerilor de modificare a legilor Justiţiei şi codurilor penale.

„Vă mulţumesc pentru urări. De asemenea, vă doresc şi dumneavoastră numai gânduri bune. Legat de o posibilă întâlnire în perioada 27-30 decembrie, vreau să vă transmit că sunt deschis la dialog. În acest sens, vă propun data de 27 decembrie. Sunt convins că putem comunica eficient în beneficiul României şi al românilor, iar acest lucru nu este posibil fără toleranţă şi deschidere la opinii contrare. Crăciun fericit!”, a scris Tudose.

Nu mai puţin de 43 de organizaţii civice i-au solicitat premierului „o discuţie instituţională, aşezată, calmă şi raţională, fără stridenţele inerente poziţionărilor politice sau civice din acest ultim an”, exprimându-şi îngrijorarea că „riscăm un derapaj fără precedent de la valorile democratice şi de la drumul nostru alături de lumea liberă, punând în pericol viitorul nostru ca naţiune”. (Paul D.).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here