Exact ca în bancul despre radio Erevan, nu era o Volgă, ci o bicicletă, şi nu i s-a dat, ci i s-a luat

0
435

Exact ca în bancul despre radio Erevan, nu era o Volgă, ci o bicicletă, şi nu i s-a dat, ci i s-a luat, a precizat ironic deputatul Claudiu Prisnel, făcând referire la situaţia autostrăzii Craiova-Piteşti.

Claudiu Manda, Olguţa Vasilescu şi politicienii locali din PSD confundă din nou milioanele cu miliardele şi drumul expres cu autostrada, a acuzat, pe pagina sa de socializare, deputatul USR Claudiu Prisnel.

„Nu sunt 7,4 miliarde lei, ci milioane. Nu se construieşte începând cu anul 2018, ci cândva, într-un termen nedefinit. Şi nu avem autostradă, ci drum expres, tocmai din vina politicienilor incompetenţi instalaţi în cele mai înalte funcţii de conducere. Să ne amintim istoria autostrăzii Craiova-Piteşti şi cum a căzut victimă acestor politicieni PSD. În 2016, în timpul Guvernului Cioloş, urma să se lanseze oficial licitaţia pentru construirea autostrăzii (nu a unui drum expres) Craiova-Piteşti. Autostrada urma să fie construită cu finanţare europeană, cu o desfăşurare predictibilă a contractului de lucrări, doljenii urmând să beneficieze de un drum modern, la nivel european. Asta după ce construirea era blocată deja de mai bine de trei ani tot de aceiaşi politicieni PSD”, a declarat Prisnel.

Ce au făcut pe urmă? Potrivit deputatului, în primăvară, PSD cu Olguţa în Guvern a anulat licitaţia lansată în timpul Guvernului Cioloş, fix în luna în care trebuia să se depună ofertele.

„După câteva luni, aceleaşi persoane incompetente lansează o nouă licitaţie, de data asta pentru un drum expres, pe o documentaţie prost realizată, din anul 2007. Noul drum expres gândit pe studiul de fezabilitate vechi nu are bandă de urgenţă, benzile de circulaţie sunt mult mai înguste, viteza maximă de circulaţie scade la 120km/h de la 140km/h prevăzută iniţial în licitaţia lansată pentru autostradă, totul fără studiu geotehnic la nivelul standardelor europene, esenţial pentru un drum modern”, a precizat Prisnel.

Mai mult, parlamentarul USR susţine că este imposibil de început construcţia în 2018.

„Din cauza incapacităţii şi a relei credinţe, în noile documentele de licitaţie au fost introduse norme care lasă constructorii fără niciun drept. Acest lucru a dus la prima contestare a licitaţiei, din partea unuia dintre cei mai mari constructori din Europa, concernul STRABAG SE. În cazul în care câştigă contestarea, şi cel mai probabil o vor face, documentele de licitaţie vor trebui refăcute complet, iar întreaga licitaţie reluată. Vor mai urma multe luni de contestări, de birocraţie, de amânări şi anulări. Doljenii nu se vor putea bucura de autostradă. Nici de un drum expres prea curând. Dezinteres, incompetenţă, iresponsabilitate, populism şi rea-voinţă. Este ceea ce îi caracterizează pe oamenii de astăzi din Guvernul PSD şi pe parlamentarii PSD de Dolj”, a afirmat Prisne. (Neagu Monica).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here