„Factura TCE“: Surse: Primăria Ploieşti aduce un funcţionar de la Patrimoniu ca să pună viza CFP

0
736

Abrambureala şi lipsa de responsabilitate din Primăria Ploieşti oferă un nou episod în serialul subvenţiei pentru SC Transport Călători Express S.A (oficial: acoperirea diferenţei dintre venituri şi cheltuieli înregistrate de societatea de transport la finalul anului 2016).

Ca şi dăţile trecute, nimeni din cadrul Direcţiei Economice nu vrea să-şi pună viza pe această hotărâre a Consiliului Local emisă săptămâna trecută.

Potrivit surselor, astăzi, 12 decembrie 2017, primarul ar fi semnat o dispoziţie prin care detaşează de la Direcţia de Patrimoniu un funcţionar (Monica Antonescu) pentru a fi încadrat la Direcţia Economică şi pentru a avea responsabilitatea avizului CFPP pe facturile venite la primărie, în cazul de faţă pe factura de 4,6 milioane lei care ar trebui achitată societăţii de transport.

Pentru a fi scutit de orice răspundere, directorul economic, Viorel Boştină, şi-a luat concediu medical, dar a venit totuşi la lucru.

Întrebat ce se întâmplă cu factura TCE, primarul a spus scurt : „Când va avea viză CFP“ şi s-a retras în birou.

Rămâne de văzut dacă această mişcare va avea efectele scontate.

Aleşii locali au votat pe 6 decembrie, din nou, un proiect de subvenţionare a TCE-ului cu o sumă de 4, 6 milioane de lei. De fapt, este o reluare modificată a proiectului mai vechi, adoptat pe 1 septembrie, care nu a fost pus în aplicare de executivul municipalităţii din cauza lipsei de viză CFP a Direcţiei Economice.

De data aceasta proiectul a fost modificat drastic: Suma a scăzut de la 6,6 milioane, plus TVA, la 4,6 milioane fără aplicare de TVA.

În septembrie, Consiliul Local aprobase acordarea unei sume de 6,6 milioane de lei către TCE, plus TVA (7,8 milioane cu TVA), destinată acoperirii diferenţei dintre venituri şi cheltuieli înregistrate de societatea de transport la finalul anului 2016. (http://www.telegrama.ro ).

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here