”Tentativă de atentat terorist” la Manhattan

0
858

Explozia care a avut loc luni într-un pasaj subteran la metrou, în cartierul Manhattan, la New York, soldată cu patru răniţi, este o ”tentativă de atentat terorist”, potrivit primarului oraşului Bill de Blasio, iar guvernatorul a confirmat că este vorba despre ”un dispozitiv rudimentar”, relatează AFP.

Detonarea a ceea ce pare o bombă artizanală, potrivit mai multor publicaţii, a avit loc către ora locală 7.30 (14.30, ora României), într-un tinel care leagă Times Square şi autogara Port Authority, un loc foarte aglomerat la acea oră.

Poliţia şi pompierii din New York au anunţat că patru persoane au fost rănite în deflagraţie, iar suspectul aflat la originea incidentului a fost arestat.

Şeful NYPD James O’Neill a declarat, de asemenea, că este vorba despre un incident terorist, relatează The Associated Press.

Un bărbat în vârstă de 27 de ani şi-a legat o bimbă improvizată într-o ţeavă de el şi a intrat în pasaj.

Trei persoane au fost rănite uşor în deflagraţie. Suspectul, rănit şi el, a fost reţinut.

Bill de Blasio a declarat că a fost un noroc faptul că suspectul nu şi-a atins obiectivele.

Oficiali din poliţie afirmă că el a fost inspirat de  Statul Islamic şi că se pare că acesta nu a avut contacte directe cu gruparea jihadistă.

Într-o fotografie de la faţa locului, publicată de New York Post, apare un bărbat care poartă barbă ghemuit pe jos. El pare să aibă hainele rupte de explozie. Un poliţist îi ţine mâinile la spate.

Bărbatul, cu torsul gol, este transpirat

Departamentul pompierilor din New York a anunţat că patru persoane – inclusiv suspectul – au fost rănite în explozia dispozitivului.

Poliţia a anunţat iniţial că doar o persoană a fost rănită.

Viaţa niciunuia dintre răniţi nu ar fi în pericol.

Un oficial din cadrul poliţiei a declarat sub protecţia aninimatului pentru AP că bărbatul avea legată de el o bombă improvizată într-o ţeavă în momentul în care aceasta a detonat.

Autogara a fost evacuată rapid, cartierul a fost blocat, iar mai multe linii de metrou care treceau prin sectorul respectiv au fost oprite.

Evacuarea a avut loc în mod liniştit, a constatat un jurnalist AFP la faţa locului.

Potrivit mai multor americani, suspectul purta dispozitivul exploziv asupra sa, cu ajutorul unei veste, în momentul exploziei.

Fostul şef al NYPD Bill Bratton a declarat pentru MSNBC că a fost informat că suspectul este originar din Bangladesh şi a acţionat în numele Statului Islamic.

Preşedintele Donald Trump a fost informat despre explozia, a anunţat Casa Albă.(Neagu Monica).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here