Majoritatea PSD-ALDE din Camera Deputaţilor a adoptat prima lege a justiţiei

0
283

Prima lege a justiţiei, iniţiativă legislativă care modifica Legea 303/2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor, şi controversatul proiect de modificare a Legii ANI, au fost adoptate luni, de Camera Deputaţilor, după şedinţa solemnă de comemorare a Regelui Mihai.

Votul a avut loc în timp ce deputaţii USR fluierau şi băteau în bănci.

Prima lege a justiţiei a trecut cu 179 voturi „pentru” şi 90 „împotrivă”, iar proiectul Iordache cu 167 voturi „pentru” şi 90 „împotrivă”.

Cele două legi vor merge acum pentru dezbatere şi vot final în Senat.

„Luni la 17:15 au programat şedinţă de vot pe cele două mizerii – „albirea” incompatibililor şi prima lege a justiţiei. Nu mai au pic de respect. De la 15:00 – 17:00 e şedinţă solemnă pentru comemorarea Regelui Mihai. După ce se vor preface două ore că le pasă de valori şi de istorie, au programat 15 minute pauză şi apoi călcarea în picioare a statului de drept. Haideţi la Parlament!”, a scris anterior deputatul USR, Ionuţ Moşteanu, pe pagina sa de socializare.

Deşi era programat pentru marti votul pe prima lege a justiţiei, PSD a propus în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor ca acest vot să fie dat luni după şedinţa solemnă dedicată Regelui Mihai. (Neagu Monica).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here