Nu există prevederi în pachetul legislativ care să îngrădească sistemul judiciar

0
394

Judecătoarea Gabriela Baltag, membră a Consiliului Superior a Magistraturii (CSM), a vorbit duminică, la Antena 3, despre modificările legilor Justiției, spunând că nu există prevederi în pachetul legislativ care să îngrădească sistemul judiciar. Judecătoarea îl contrazice pe procurorul general Augustin Lazăr, care a criticat demersul parlamentar inclusiv printr-o declaraţie susţinută în sediul CSM.

„Nu aș vrea să analizez declarațiile domniei sale. Regretabil este că s-au făcut pe holul CSM și pare că ăsta este adevărul. Am pretenția când vorbești de independența magistraților, să indici măcar un text de lege. În pachetul de legi nu există nicio prevedere, nu am găsit niciun text de lege care să aducă o îngrădire a sistemului judiciar. Constituția vorbește despre principiul care guvernează activitatea procurorilor, este și controlul ierarhic”, a spus Gabriela Baltag.

Magistratul spune că susține inițiativa înființării unei Secții pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. „Salut această inițiativă. Nu o dată și nu de puțin timp aflam că judecătorii simt o presiune asupra lor, venită dintr-o anumită parte a sistemului judiciar. Nu sunt numai cazuri izolate. Ca să nu vă spun câte memorii însoțite de documente au venit spre noi, care prezentau presiunile făcute asupra judecătorilor din materie penală”, a explicat Gabriela Baltag.

Potrivit judecătoarei, „propunerile (de modificare a legilor justiţiei – n.r.) sunt bune. Nu sunt excelente, ele pot fi îmbunătăţite, dar e ceea ce aşteptăm de 13 ani.” (Neagu Monica).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here