PIERDUT MAIMUTA CU “ZAMBET SCREMUT”

0
1651

In Ploiesti s-a pierdut o maimuta de soi, “zambet scremut”. Dupa o ultima aroganta (“parada”) s-a facut nevazuta producand rauri de lacrimi de la maimutele bocitoare. Se ofera recompensa. Gasitorul este rugat sa o aduca in podul Politiei Locale Ploiesti pentru inca o poza de grup cu maimutele din Lumea Noua perimate dar, organizate chiar in sindicate.

De la bun inceput trebuie subliniat ca nu toate maimutele sunt… maimute. Sau, mai bine spus, unele sunt mai maimute decat celelalte, cum este in cazul de fata. Cum asa? Ei bine, mamiferele arboricole pe care omul obisnuit le include sub titulatura generala de maimute sunt, de fapt, impartite in 3 mari categorii, cu diferente notabile intre ele. Primatele sau maimutele antropoide sunt cele mai apropiate de oameni, aici fiind grupati cimpanzeii, gorilele, orangutanii si gibonii. In grupa a doua sunt incluse asa-numitele maimute din Lumea Veche, adica diferitele specii de babuini, madrili, macaci si cercopiteci, maimute inferioare celor din prima grupa si prevazute in plus cu cozi. In ultima grupa, a maimutelor din Lumea Noua sau Platyrrhina, dupa cum le numesc biologii, intalnim maimutele din America Centrala si de Sud, care cuprind cele mai primitive specii de maimute din prezent, cu nasul latit si turtit.

Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau pamfletului. Luati-le ca atare! (www.incisivdeprahova.ro ).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here