UDMR nu va semna moţiunea de cenzură

0
849

PNL şi USR se pregătesc să depună moţiune de cenzură împotriva Guvernului Tudose, context în care liderul UDMR a dat un semnal clar: va sta de partea puterii.

Deşi e de părere că noile măsuri fiscale adoptate de Guvernul Tudose au fost introduse prea brutal, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat miercuri, în cadrul unui interviu acordat RFI, că partidul pe care îl reprezintă nu va semna moţiunea de cenzură anunţată de PNL şi USR.

”Am avut o discuţie cu Raluca Turcan şi cu Iulian Dumitrescu şi am spus că în primul rând ar trebui să vedem relaţia noastră, UDMR-PNL, pentru că în ultimul an, lucrurile s-au stricat enorm de mult (…). Moţiunea de cenzură este binevenită oricând, dar în acest moment, această moţiune de cenzură nu are o finalitate dorită, pentru ca PSD şi ALDE au o majoritate stabilă, cifric. Eu mă mir că PNL depune o moţiune de cenzură pe nişte măsuri fiscale neoliberale, dar mă rog, e treaba lor dacă se ciocnesc trenurile în capul lor sau nu se ciocnesc, nu mă interesează.

Am spus alt lucru de principiu: înainte de orice dezbatere despre o astfel de aventură politică, ar trebui să ştim cine va fi propunerea lor pentru postul de premier, dacă va cădea Guvernul, programul de guvernare, direcţia în care vor să ducă ţara. Chestia aia că se va stabili după vot pe mine nu mă mulţumeşte în nici un fel. Noi nu vom semna această moţiune de cenzură„, a declarat Kelemen Hunor.

Şeful UDMR susţine că acest pachet de măsuri fiscale care, „la prima vedere”, par a fi „neoliberale”, a fost introdus „fără o pregătire prealabilă, mult prea brutal, mult prea radical şi rezolvă câteva probleme importante, dar va crea alte probleme mult mai importante pe termen mediu, pe termen lung, dacă nu se va trece şi la o reformă administrativă”. (Paul D.).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here