Angajați la SGU, afaceriști cu CSM Ploiești. Cui aparțin firmele care șterg internetul de praf pe bani publici

0
805

Observatorulph.ro a dezvăluit zilele trecute cum CSM Ploiești, în mandatul lui Cezar Stoichiciu, a încheiat mai multe contracte având ca obiect servicii precum ștergerea internetului de praf sau întreținerea echipamentelor de telefonie TV ș.a. Între firmele respective există o legătură strânsă, prin asociați, care sunt sau au fost angajați ai SGU Ploiești.

Contractul plătit de CSM având ca obiect ștegrerea internetului de praf a ajuns celebru

Pe 24 februarie 2016, directorul de atunci al CSM Ploiești, Cezar Stoichiciu, a semnat un contract cu SC Secomtech Solutions din Ploiești un contract pe patru luni pentru ”servicii de întreținere a echipamentului de telecomunicații”. Valoarea contractului este de 7.300 de lei/lună, fără TVA, timp de patru luni, iar cea totală a contractului este de 29.200 lei, fără TVA. Potrivit contractului, obligația firmei care a câștigat aproape 8.000 de euro în patru luni, a fost următoarea: verificare pasivă (n.r. adică să privească) a stării tehnice, curățare periodică de praf, constatare, aducere la cunoștință a eventualelor defecte (…)”. Cu alte cuvinte, CSM a atribuit direct firmei respective să-i șteargă internetul de praf. Pare o glumă, dar nu e! (vezi AICI detalii și contractul). Informația publicată de observatorulph.ro a ajuns în presa centrală, fiind preluată de posturi TV importante, precum Antena 1 și Antena 3, dar și de alte publicații online.

O firmă cu experiență de trei săptămâni a primit două contracte de la CSM prin încredințare directă

Pe ultima sută de metri a mandatului de director al CSM, mai exact pe 24 iulie 2017, același Stoichiciu semnează cu firma Natdesign două contracte consecutive, numerele 100 și 101, pentru mentenanță sisteme informatice și tabele în valoare totală de 33.000 de lei, fără TVA. Firma respectivă fusese înființată cu doar trei săptămâni în urmă, iar contractele au fost încredințate prin atribuire directă (detalii AICI)

Legătura dintre firmele beneficiare ale contractelor cu CSM

Între cele două firme, Secomtech Solutions și Natdesign există o legătură strânsă prin prisma oamenilor care le conduc. Astfel, potrivit datelor furnizate de Registrul Comerțului, asociații firmei Secomtech Solutions sunt Petrică Cristian Daniel și Tudorancea Sorin. Cel din urmă este unic asociat și administrator și la firma Natdesign, înființată cu trei săptămâni înainte de a semna contractele cu CSM pentru mentenanță.

 

 

O simplă căutare pe internet cu numele celor doi asociați conduce la un numitor comun: SGU Ploiești. Cei doi au ocupat funcții importante în societatea Consiliului Local Ploiești, după cum urmează: Petrică Cristian Daniel, administrator și asociat cu Sorin Tudorancea la Secomtech Solutions a ocupat funcția de coordinator al compartimentului de marketing și achizții de la SGU în mandatul fostului director al SGU, Donald Constantin.

 

Și partenerul de afaceri al acestuia, Sorin Tudorancea apare într-un document oficial al SGU Ploiești, ca fiind coordonatorul compartimentului Informatică, tot în mandatul fostului drector al SGU, Donald Constantin. Numele lui Tudorancea apare și pe lista de candidați ai PSD pentru Consiliul Local Ploiești de la aegerile din vara anului trecut, însă pe un loc neeligibil. Surse din SGU au confirmat că, în prezent, doar Tudorancea mai este angajatul instituției, acesta fiind însă în concediu de creștere a copilului.

Nereguli la SGU constatate de ANRMAP și Curtea de Conturi

În perioada în care Petrică Cristian era șef la Achiziții, iar Tudorancea șeful IT-ului din SGU, a fost semnat un contract controversat, de închirere a ornamentelor de Crăciun, pentru care societatea Consiliului Local Ploiești a și fost amendată cu 100.000 de lei de către ANRMAP (detalii AICI). În urma scandalului, amenda a fost trecută la ”chelutieli”, fără să fie nominalizat vreun vinovat și tras la răspundere. Și Camera de Conturi a descoperit  nereguli la iluminatul ornamental. Astfel, „în anul 2014 pentru închirierea de materiale specifice  iluminatului festiv societatea a selectat furnizorul SC Neon Ligting SRL care a justificat la documentația de atribuire „experiență similară”, cu copie după contractul (…) încheiat cu SC Nord Invest Company SRL(chiriaș), beneficiar SGU. La art. 2.2 din contract se prevede că prețul închirierii este de 491700 lei cu TVA inclus, iar la art. 4.1 se arată că beneficiarul lucrării iluminatului festiv 2013 – 2014 este Servcii Gospodărire Urbană. Ca urmare, din informațiile furnizate reiese că prețul chiriei în relația furnizor Neon – client Nord Invest a fost de 396.532 lei fără TVA, iar în relația furnizor Nord Invest – client SGU a fost de 806.452 lei fără TVA, mai mare cu 409.920 lei, respectiv o dublare a prețului. Dacă la valoarea tranzacției se adaugă și TVA de 24% în sumă de 98.380 lei rezultă diferența de 508.380 lei, care a majorat costul serviciului de iluminat ornamental decontat de Primăria Ploiești în calitate de beneficiar final a prestației și a constituit în final și o cauză a pierderii înregistrată de SGU” se arată într-un raport al controlorilor Camerei de Conturi Prahova.( www.observatorulph.ro ).

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here