Monica Iacob Ridzi, fost ministru al Tineretului şi Sportului, la un pas de ELIBERARE

0
1179
Ministrul Tineretului, Monica Iacob Ridzi, este audiata de comisia de ancheta, in Bucuresti, marti, 30 iunie 2009. Monica Iacob Ridzi a sosit la audierea in Comisia parlamentara de ancheta, in conditiile in care aceasta a solicitat Camerei Deputatilor, luni, sa ia act de incetarea de drept a anchetei parlamentare, ca urmare a declansarii procedurilor judiciare penale de catre DNA. RAZVAN CHIRITA / MEDIAFAX FOTO

Soţia primarului Petroşaniului, aflată în detenţie la Penitenciarul Gherla, a depus o cerere de eliberare condiţionată, care va fi judecată în 27 octombrie de Judecătoria Gherla.

În februarie 2015, Monica Iacob-Ridzi a fost condamnată la cinci ani de închisoare în dosarul „2 Mai”, în care a fost judecată pentru fapte de abuz în serviciu în formă calificată, fals intelectual şi participaţie improprie de acces fără drept la un sistem informatic. Alături de Ridzi, în acelaşi dosar, au fost judecate şi condamnate alte 11 persoane, foşti angajaţi ai ministerului Tineretului şi Sportului, administratori de firme, colaboratori.

Potrivit DNA, în perioada 17 martie – 22 mai 2009, în vremea în care era ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi ar fi hotărât ca, sub pretextul realizării unor manifestări de amploare la nivel naţional dedicate Zilei Naţionale a Tineretului, să atribuie ilegal unor firme private mai multe contracte de prestări servicii având acest obiect. De asemenea, procurorii au acuzat-o pe Ridzi că, ulterior declanşării cercetărilor, pe 13 iulie 2009, ar fi intervenit să fie şterse din calculatoarele MTS aparţinând unora dintre coinculpaţi date informatice şi fişiere relevante cu privire la organizarea Zilei Tineretului, pentru a împiedica aflarea adevărului. Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului s-a constituit parte civilă cu suma de 2.736.933,28 lei (640.000 de euro) în dosar.

Monica Iacob Ridzi, fost deputat din Valea Jiului şi fost ministru al Tineretului şi Sportului, se află în închisoare din luna februarie a anului 2015, iar între timp a solicitat de mai multe ori graţierea sau întreruperea executării pedepsei, din motive de sănătate. (Paul D.).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here