Ce poți face când miroase urât în Ploiești? Nimic! – Reporterii noștri au sunat la instituțiile abilitate

0
867

În ultima vreme tot mai mulți ploieșteni se plâng de faptul că în Ploiești se simte un miros foarte urât, de sulf, care deranjează. Fenomenul se întâmplă cu precădere seara și în zilele înnorate sau ploioase. Oamenii spun că nu pot respira cum trebuie și că adesea lăcrimează din cauza mirosului înțepător.

Într-una din serile trecute când se simțea mirosul deranjant de sulf, unul din reporterii ziarului Incomod a apelat dispeceratele instituțiilor din municipiu, în calitate de simplu cetățean care dorește să facă o sesizare.

Prima dată reporterii noștri au sunat la dispeceratul Primăriei Ploiești, la numărul 0244.984 și au cerut să fie înregistrată o sesizare. Dispecerul a comunicat că va transmite la Garda de Mediu sesizarea pe mail și telefonic și că urmează ca Garda de Mediu să facă verificări pe teren, dar că instituția nu este subordonată Primăriei și prin urmare nu poate verifica nimeni dacă chiar se va face controlul în teren. Reporterul a întrebat dacă va primi un răspuns la această sesizare, dar dispecerul ne-a îndrumat să sunăm la Consiliul Județean pentru acest lucru, oferind un număr de contact.

Reporterul a sunat apoi la numărul indicat de dispecerul primăriei ca fiind al Consiliului Județean, 0244.514.545, unde ne-a răspuns de fapt dispecerul Prefecturii Prahova. Aici ni s-a spus că la prima oră va fi informat prefectul. Reporterul a întrebat dacă nu se poate face ceva în acel moment, când este problema, iar dispecerul a oftat lung și a spus că nu crede și că poluarea vine de la Rafinărie. Reporterul nostru a insistat că ar trebui făcută o verificare pentru a exista certitudinea că este rafinăria de vină, iar dispeceratul Prefecturii a spus că este o problemă mai veche și că îi va aduce la cunoștință prefectului dimineață. Reporterul a întrebat și de această dată dacă va primi un răspuns la sesizare sau dacă primește un număr de înregistrare și am fost îndrumați să lăsăm un număr de contact pentru a fi contactați, iar dacă vrem să facem sesizare să depunem o hârtie la Registratură. Reporterul i-a lăsat dispecerului un număr de contact.

Am încercat ulterior să sunăm la Garda de Mediu Prahova, atât pe numărul de fix, 0244.544.495, unde a intrat ton de fax, cât și pe cel de Tel Verde, 0800672727, unde nu a răspuns nimeni. De asemenea, am sunat la Telefonul Primarului, 0800800884, dar apelul nu a putut fi efectuat de pe mobil, fiind număr apelabil doar din rețeaua fixă Telekom. Astfel, persoanele care nu au un telefon fix nu pot beneficia de acest serviciu.

De asemenea, am sunat la dispeceratul Poliției Locale Ploiești, întrucât și aceștia au Birou de Mediu, dar ni s-a spus să încercăm la Garda de Mediu sau la dispeceratul Primăriei, întrucât Biroul de Mediu al Poliției Locale se ocupă doar de domeniul public, nu și de monitorizarea rafinăriilor și că de acest lucru se poate ocupa doar Garda de Mediu.

Nici până în ziua de astăzi reporterul nostru nu a fost contactat înapoi de către nici una dintre instituțiile apelate pentru a-i fi oferit un răspuns la sesizare. (www.ziarulincomod.ro ).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here