Alte 10 manuale şcolare pentru elevii de clasa a V-a

0
424

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a încheiat, luni, acorduri-cadru cu editurile care au câştigat licitaţiile pentru achiziţia de manuale şcolare pentru clasa a V-a, pentru alte 10 discipline, care se adaugă la cele celor12 manuale aprobate în august şi la începutul lunii septembrie.

Ministrul Educaţiei a aprobat manualele de Limba şi literatura română, Limba engleză (limbă modernă 1), Limbă franceză (limbă modernă 2), Limba germană (limbă modernă 1/limbă modernă 2/limbă modernă 1 – studiu intensiv), Biologie, Educaţie socială, Geografie, Educaţie plastică, Educaţie muzicală şi Consiliere şi dezvoltare personală.

Potrivit Ministerului Educaţiei, editurile vor depune, luni, la CNEE, manualele aprobate alături de versiunile digitale, care vor fi încărcate pe platforma manuale.edu.ro.

Ministerul anunţă că până în 13 octombrie profesorii care predau la clasa a V-a îşi pot exprima opţiunile în raport cu oferta de manuale şi în funcţie de acestea, ministrul Educaţie va semna contractele cu editurile.

„Semnarea acestor documente survine rezoluţiilor formulate de Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) pe tema contestaţiilor depuse de editurile care au luat parte la licitaţia organizată de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) în cursul acestui an”, precizează ministerul.

Manualele şcolare pentru cele 10 discipline se adaugă celor aprobate în lunile august şi septembrie pentru alte 12 materii, urmând să fie rezovate şi contestaţiile pentru manualele la Matematică şi Religie (cultul ortodox).  (Paul D.).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here