Deputatul PNL Roberta Anastase, o nouă interpelare pe tema poluării din Ploiești

0
257

Parlamentarul ploieștean Roberta Anastase a anunțat joi că, în continuare, problema poluării din Ploiești rămâne o prioritate, cu atât mai mult cu cât, până la această oră, Ministerul Mediului nu a reușit să schimbe într-un fel situația.

Deputatul Roberta Anastase a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că o să solicite colegilor parlamentari, atât din PNL, cât și de la alte partide, să se alăture demersului privind strângerea de semnături pe tema poluării din Ploiești. Asta după ce în răspunsurile primite de la Ministerul Mediului au fost constatate numeroase neconcordanțe. Pe de o parte Ministerul Mediului a anunțat că este o prioritate monitorizarea calității aerului din Ploiești, însă pe de altă parte nu au fost alocate fonduri pentru acest lucru, a susținut Roberta Anastase.

Pe lângă solicitarea unor măsuri concrete în ceea ce privește poluarea din Ploiești, deputatul Roberta Anastase a mai precizat că se impune, cât mai rapid, evaluarea stării de sănătate a populației, cu atât mai mult cu cât Institutul Național de Sănătate Publică a confirmat public că există efecte nocive ca urmare a expunerii la poluanții din aer.

„La capitolul acte de plimbat suntem experți. Este motivul pentru care am solicitat publicarea rapoartelor de inspecție la societățile menționate. Vreau și eu să văd, și sunt convinsă că nu sunt singurul ploieștean care vrea să vadă, cum s-au soldat aceste evaluări și ce apare în aceste evaluări. Pentru că dacă nu ar fi fost atâtea petiții, plângeri și sesizări la 112 probabil toate rapoartele de mediu ar fi arătat ca acelea din anii trecuți”, a precizat parlamentarul ploieștean. (www.observatorulph.ro ).

Conferință de presă deputat Roberta Anastase

Posted by Observatorul Prahovean – Stiri din Ploiesti & Prahova on 21 Septembrie 2017

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here