“A trebuit sa declar ca niste sacose cu bani despre care nu aveam cunostinta au ajuns la Vlad Cosma… procurorul Mircea Negulescu mi-a spus ca ma poate aresta din nou…”

0
524

“Negulescu in toate anchetele a dorit declaratii compromitatoare la adresa lui Cosma Vlad si a familiei acestuia”.

Afaceristul Razvan Alexe, pe baza a caror denunturi a fost pornita mega-ancheta DNA Ploiesti care a dus la blocarea activitatii a sute de societati comerciale – ancheta inceputa de procurorul Mircea Negulescu (foto) zis “Zdreanta” – a rupt tacerea dupa ce Negulescu a fost suspendat din functie ca urmare a dezvaluirilor din presa care au general demararea impotriva acestuia a unei serii de actiuni disciplinare din partea Inspectiei CSM.

Intr-o declaratie de inculpat data in la data de 20 aprilie 2017, in dosarul 427/P/2017 al Parchetului Curtii de Apel Ploiesti, afaceristul Razvan Alexe nu a mai rezistat si a spus adevarul. Alexe a recunoscut ca procurorul Mircea Negulescu l-a amenintat cu arestarea si, sub aceste presiuni, a acceptat sa faca denunturi la comanda procurorului Negulescu, caruia i-a cerut sa-i dea statut de martor cu identitate protejata tocmai pentru ca spunand minciuni pe care nu le putea dovedi, avea nevoie sa fie necunoscut victimelor denunturilor sale. Precizam ca pe baza denunturilor lui Razvan Alexe, procurorul Mircea Negulescu a facut multe alte dosare unor nevinovati, in special fostului presedinte al Consiliului Judetean Prahova Mircea Cosma si fiului acestuia, deputatul Vlad Cosma.

In declaratia data in fata procurorilor PCA Ploiesti, Razvan Alexe a marturisit la 20 aprilie 2017 urmatoarele:

Referitor la denuntul formulat in cursul anului 2014, arat ca in acea perioada eram arestat la domiciliu si sub presiunea generata de eventualitatea unei noi arestari preventive ale mele, in contetul in care procurorul Mircea Negulescu mi-a spus (…) ca ma poate aresta din nou in alte dosare, mi-a solicitat sa-l ajut cu denunturi (…) Sub presiunea creata de procurorul Negulescu, care mi-a dat de inteles ca daca nu-l ajut as putea fi retinut (…) i-am cerut procurorului Negulescu… statut de martor cu identitate protejata, intrucat declaratia ar fi continut lucruri pe care nu le cunosteam si despre care nu stiam daca sunt sau nu adevarate (…) Era de notorietate faptul ca Vlad Cosma se ocupase de alegerile din 2012 si ca procurorul Negulescu Mircea, IN ABSOLUT TOATE ANCHETELE in care am fost cercetat, a dorit declaratii compromitatoare la adresa lui Cosma Vlad si a familiei acestuia. Odata cu inceperea declaratiei in acelasi fel am fost pus in fata faptului implinit si a trebuit sa declar ca niste sacose cu bani despre care nu aveam cunostinta au ajuns la Vlad Cosma.

Facsimilele cu fragmentele cele mai importante din declaratia denuntatorului de serviciu Razvan Alexe le puteti citi mai jos.

Amintim ca in data de 12 septembrie 2017, cu prilejul audierii fostului deputat Vlad Cosma la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in dosarul in care a fost trimis in judecata alaturi de tatal sau Mircea Cosma si alte persoane, intr-un dosar instrumentat de DNA Ploiesti si procurorul Mircea Negulescu, fostul deputat a aratat urmatoarele:

Alexe Razvan accepta cererile procurorului Negulescu de a denunta pe oricine din familia Cosma si face in aceeasi perioada de timp mai multe declaratii si denunturi in care scrie aspecte nereale si despre care nu avea cunostinta. La fel ca si secratara sa Stroe Cecilia, Alexe Razvan primeste si o identitate protejata sub pseodonimul Ciobanu Costin, identitate sub care se simte mai confortabil in a denatura adevarul si inventa fapte.

Dupa ce in anul 2014 minte, in anul 2017 identitatea sa protejata este anulata prin ordonanta si revenit sub numele real de Alexe Razvan, acesta relateaza despre TOATE ANCHETELE in care a dat declaratii:

Referitor la denuntul formulat in cursul anului 2014, arat ca in acea perioada eram arestat la domiciliu si sub presiunea generata de eventualitatea unei noi arestari preventive ale mele, in contetul in care procurorul Mircea Negulescu mi-a spus[…] ca ma poate aresta din nou in alte dosare, mi-a solicitat sa-l ajut cu denunturi […] Sub presiunea creata de procurorul Negulescu, care mi-a dat de inteles ca daca nu-l ajut as putea fi retinut,[ …], i-am cerut procurorului Negulescu sa ma informeze cu privire la ce il interesa sa declar[…]”. “Era de notorietate faptul ca Vlad Cosma se ocupase de alegerile din 2012 si ca procurorul Negulescu Mircea, IN ABSOLUT TOATE ANCHETELE in care am fost cercetat, a dorit declaratii compromitatoare la adresa lui Cosma Vlad si a familiei acestuia. Odata cu inceperea declaratiei in acelasi fel am fost pus in fata faptului implinit si a trebuit sa declar ca niste sacose cu bani despre care nu aveam cunostinta au ajuns la Vlad Cosma.

Identitatea reala a lui Razvan Alexe mi-a fost dezvaluita tot de procurorul Mircea Negulescu initial. In vara lui 2016, Alexe Razvan imi confirma personal intr-o discutie pe care am reusit sa o inregistrez ambiental si pe care o depun, ca declaratiile lui impotriva mea au fost date la cerinta expresa a procurorului Negulescu si marturiseste urmatoarele:

Alexe Razvan: Eu cu Negulescu eram deja (prieteni), nu mai eram in razboi. Intelegi tu?[…] El (Negulescu) te vroia pe tine. El oricum avea declaratie de tine, n-ai vazut ca eu nu zic nicaieri ……… Intelegi tu? Declaratia am dat-o cu povesti, pana la un moment dat cand m-a pus el sa zic si mi-a zis : Nu, pai uite aici[…]in actele astea tre’ sa zici ceva de 1/3 si 2/3, ca eu nu specificam niciodata 1/3 si 2/3 in declaratia asta, intelegi tu? Adica intotdeauna ei iti baga o fraza, baga 3-5 cuvinte care sa te incurce”.

Am constatat ca cele spuse mie de Alexe Razvan se confirma, astfel incat, in rechizitoriul acestui dosar si in declaratia lui Alexe de la urmarire penala este mentionat ca banii erau impartiti de mine si de el dupa raportul sugerat de procurorul Negulescu: 1/3 si 2/3 din suma totala de bani. In baza acestor declaratii am fost condamnat, iar aceste aspecte apar si in motivarea condamnarii.” (luju.ro).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here