O fabrică din Ploieşti ar putea PRODUCE RACHETE MILITARE CU RAZĂ SCURTĂ. Anunţul ministrului Economiei VIDEO

0
737

Armata română ar putea fi dotată cu rachete cu rază scurtă de acţiune care ar urma să fie fabricate în Ploieşti.
Anunţul a fost făcut joi de către ministrul Economiei, Mihai Fifor, după ce acesta să aflat  într-o vizită de lucru la cele două societăţi specializate în industria de apărare, Uzina Mecanică Plopeni şi Electromecanica Ploieşti, cea din urmă fiind şi locul în care ar urma să se fabrice respectivele proiectile.

Conform reprezentantului Guvernului, în acest moment se poartă discuţii cu nişte parteneri străini care vor să investească în retehnologizarea Uzinei Electromecanica Ploieşti.
„Suntem într-un dialog, zic eu destul de extins, cu parteneri străini care ar dori să investească la Electromecanica Ploieşti. Sunt producători de rachete nu de rachete antigrindină, ci din cele cu rază scurtă de acţiune, care vor să investească în retehnologizarea fabricii”, a precizat ministrul Economiei.
Totodată  Fifor a reamintit faptul că  programul de guvernare PSD prevede ca 2% din PIB  să meargă spre înzestrarea Armatei Române.
Ministrul a mai precizat că  acesta nu este singurul proiect care priveşte înzestrarea armatei române, în ţara noastră urmând a se fabrica şi transportatoare blindate 8×8.
În cadrul vizitei efectuate în Prahova,  Mihai Fifor s-a oprit şi la Salina Slănic, despre care a declarat că tot ce ţine de partea turistică va trece în administrarea Consiliului Judeţean Prahova (detalii aici). (deprahova.ro)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here