„Nepotului lui Kovesi”, AquaTherme, Coldea, turnătorii la DNA Ploiesti și SRI

0
4100

În anul 2014, Antrepriza Construcții Montaj nr 4 București (ACM 4), la insistențele unui cvasi-necunoscut, Bogdan Adimi, a vândut un teren la Balotești, un teren fără valoare și însemnătate. La doar o lună după vânzarea acestuia pentru o sumă care acum pare neînsemnată, se „descoperă” cu stupoare că acel teren deține ape termale foarte importante, precizeaza Flux 24. Așa se naște celebrul proiectul AquaTherme, așa va apărea și Aedificia Carpați, beneficiara unui contract de zeci de milioane de euro, așa vom afla mai apoi de rolul de „consultant” al lui Florian Coldea în această afacere. Despre legăturile dintre Petre Badea, patronul Aedificia Carpați, și gen. SRI Florian Coldea am mai scris. Nu aveam însă elementul care să lege achiziția terenului, firma constructoare și persoana fostului prim-adjunct al SRI, dezvăluie Dan Andronic joi în Evenimentul Zilei.

Surse din interiorul justiției susțin că după episoadele Murgeanu și Bălășescu, Bogdan Adimi a fost preluat sub aripa protectoare a DNA Ploiești. Procuroarea care l-a înlocuit pe celebrul procuror Negulescu, zis „Portocală”, a intrat în legătură și a început să lucreze cu Bogdan Adimi. De altfel, relatiile lui Adimi cu DNA sunt cu mult mai vechi, acesta lăudându-se apro piaților săi că este nepotul Laurei Codruța Kovesi. De asemenea, relațiile sale cu ex-procuroarea DNA Mihaela Iorga sunt de notorietate în anturajul acestuia, Adimi prezentând poze cu procuroarea Iorga, cu care susținea că a colaborat strâns în cazul lui Răzvan Murgeanu. Din interiorul acestui anturaj am mai aflat și că Bogdan Adimi susține că este denunțător – colaborator al DNA Ploiești și că a făcut mai multe denunțuri care se vor concretiza cu arestări în luna septembrie, mai scrie ziarul.

De asemenea, Bogdan Adimi a început să caute oameni din Romprest cărora să le propună protecția DNA Ploiesti și chiar a DIICOT, cerându-le acestora să se prezinte ca denunțători la aceste structuri de parchet.

Adimi a fost desemnat vicepreședinte al Consiliului de Administrație de la Romprest în mai anul acesta, când a fost aleasă noua conducere a societății. Evoluția acestuia este una foarte interesantă, lăsând impresia unui personaj care răspunde la butoane mult mai mari. Actualul vicepreședinte al Romprest s-a mai „remarcat” ca investigator cu identitate reală (a strâns informații pentru procurori) în dosarul în care procurorii Direcției Naționale Anticorupție au obținut arestarea preventivă a fostului consilier al lui Traian Băsescu, Răzvan Murgeanu.

„Încă de la venirea sa în compania Romprest, Bogdan Adimi a început să cheme angajati la mai multe întâlniri. La unele din întâlniri am participat și eu. Adimi a inceput să ne spună că el este colaborator al DNA și că a lucrat cu SRI și cu DNA. Odată, Adimi și Razvan Duca ne-au arătat că au pe telefon numărul personal al lui Coldea și ne-au zis că pot să îl sune oricând să îi ceară ajutorul. În aceeași întâlnire, Adimi ne-a spus că lucrează cu o procuroare de la DNA Ploiesti care i-a luat locul lui Portocală și că a făcut mai multe denunțuri și că el o să aresteze mai mulți oameni importanți în luna septembrie. Ne-a propus și nouă să mergem la DNA, să facem denunțuri ca să ne ajute după ce o să preia el compania. De mai multe ori, Adimi se lauda că este nepotul lui Kovesi, că are relații la DNA și este foarte periculos.Se lăuda ca el l-a arestat pe Murgeanu și pe Max Bălășescu și că el este colaborator și poartă tot timpul fire pe el”, ne-a declarat o sursă din apropierea lui Bogdan Adimi, mai spune EVZ.

După ce s-a învartit mai mulți ani în jurul intereselor ACM 4 și Romprest, Bogdan Adimi apare ca omul de încredere al lui unui om de afaceri discret, Mihai Andrei Dracea. În Romprest, Bogdan Marian Adimi a intrat în calitate de administrator al societății Europrest Invest SRL, firmă care la rândul ei este acționară la Romprest. Adimi a fost numit administrator la Europrest în februarie anul acesta, decizia fiind apoi publicată în Monitorul Oficial din 14 martie. Societatea unde acesta este administrator este deținută, la rândul ei, de un foarte discret personaj cu afaceri în domeniul sănătății, Mihai Andrei Dracea. Potrivit datelor din Monitorul Oficial acesta este „cetățean român, născut la data de 8 aprilie 1966 în Moscova”.„Ca să fii născut la Moscova înainte de 1989, se prespune că părinții tăi au lucrat fie în diplomație, fie în comerțul exterior, ceea ce arată legături cu Sistemul, ceea ce explică sprijinul puternic pe care îl are Mihai Andrei Dracea”, au explicat surse din zona informațiilor, mai scrie Dan Andronic. (Paul D.).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here